Strandhuisjes in Nederland

Voor een bijzondere vakantie in eigen land is een huisje huren strand beslist de moeite waard. Je zal versteld staan van de luxe die je in zo’n huisje aantreft. Een strandhuisje staat op het strand en is alleen tussen april en oktober te huren. Het strand zorgt ervoor dat je je totaal in een ander land waant. Je kunt er wandelen, rennen, in zee zwemmen of sporten, of je ligt op een mooie dag in de zon te bakken. De zee, vooral het geluid van de branding in de nacht, is bijzonder rustgevend. Daardoor zal je in een strandhuisje uitstekend slapen, waardoor je aan het eind van de vakantie volledig uitgerust bent.

Waar zijn strandhuisjes te vinden?

De Nederlandse kust is best uitgestrekt en er zijn in alle westelijke provincies gemeenten waar je een strandhuisje kunt huren. Je kunt dus een strandvakantie houden in Noord- en Zuid-Holland, op de waddeneilanden en in Zeeland. Aan de strandhuisjes Zeeland is de afgelopen jaren hard gewerkt. Het aantal is sterk toegenomen, overigens net zoals de andere verblijfplaatsen voor toeristen. Opvallend aan de strandhuisjes is, dat ze veel luxer zijn geworden en dat er een grotere diversiteit in afmetingen is. De kleinste strandhuisjes zijn bedoeld voor twee personen, maar er zijn ook strandvilla’s voor grote groepen.

Wat kost een strandhuisje huren?

Omdat strandhuisjes erg populair zijn en omdat je in de meeste gemeenten niet het hele jaar door een strandhuisje kunt huren, zijn de huurprijzen behoorlijk hoog. Dat kun je een beetje ontlopen door te kiezen voor een last minute. Daarvoor moet je wel een beetje geluk hebben, want er moet natuurlijk wel een geschikt huisje vrij komen op het moment dat jij vakantie hebt. Om de kans op een last minute strandhuisje te vergroten helpt het als je flexibel bent in de plaats waar je vakantie wilt vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *